april 12, 2016

Historie Ethics Group

Confectie expert Ethics Group B.V.confectie expert Ethics Group

Opgericht in 1996 en dus al 20 jaar actief in de confectie-industrie.

De naam Ethics is toen bewust gekozen omdat we heel bewust wilden staan voor “ethiek in onze industrie”; we vonden namelijk dat het beter kon, met veel meer oog voor de mensen die werkzaam zijn binnen en buiten de eigen organisatie. Lol in het werk en op een fijne manier zaken doen was onze hoofddoelstelling en pas daarna kwam de winst.

In de beginjaren richtte Ethics Group zich vooral op de distributie van private label in Europa met korte termijn producties in Oost Europa. Vanaf 2002 zijn we ons ook gaan richten op de distributie van diverse sport- en outdoor merken en de inkoop/productie vanuit het Verre Oosten. Door deze activiteiten ontstonden allerlei samenwerkingen met en participaties in andere ondernemingen. Hierdoor heeft Ethics Group B.V. veel praktische kennis van:

  • Corporate management & finance
  • Organisatie & officemanagement
  • Distributie van kleding in Europa via verschillende verkoopkanalen
  • Inkoop van kleding in Azië, Turkije, Noord Afrika, Oost-Europa en Portugal
  • Productie van kleding in Oost Europa en Noord Afrika

Ethics Group ná de beginjaren

In 2012 is Ethics zich gaan toeleggen op organisatie en advieswerkzaamheden aan derden in een moderne samenwerkingsvorm. Naast eigen productie in Macedonië en een Chinees inkoopkantoor in Hangzhou, richtten we ons vooral op het aansturen en organiseren van inkoop en productie ten behoeve van haar klanten. In plaats van een schakel te zijn in de keten met een winstdoelstelling op inkoop, werd Ethics een lerende organisatie met een beloning voor de toegevoegde kennis en vaardigheden aan de betreffende klant.

 

In 2014 is de participatie in het Chinese bedrijf verkocht en in 2015 is het eigen productiebedrijf in Macedonië afgestoten. Vanaf dat moment concentreert Ethics Group zich op het geven van advies & organisatie aan diverse confectiebedrijven en het praktisch toezicht houden op participaties.

Sinds 2014 is Ethics Group BV lid van MVO Nederland en zijn we ook actief in de verduurzaming van de confectie-industrie. In 2015 en 2016 zijn ons een aantal mooie duurzaamheidsprojecten toevertrouwd, zoals MVO, i_did en NS.

 

Enkele opdrachtgevers…: